Logo

Werkwijze

Juist door de diepte in te gaan kom je sneller tot resultaat

Mijn werkwijze kenmerkt zich door de volgende aspecten:

  • Maatwerk, samen bepalen we de route
  • Integratief mensbeeld: met het zicht op alle aspecten van jou
  • Aanspreken van jouw zelfhelend vermogen
  • Werken aan het bewuste en onderbewuste en aanpakken van interne belemmeringen

Daarom ben ik gediplomeerd integratieve coach en counselor en hypnotherapeut; in mijn coaching en therapie kijken we naar jouw interne belemmeringen, het herkennen en doorbreken van patronen en het bijstellen van overtuigingen.

Maatwerk

Mijn begeleiding is altijd maatwerk, specifiek voor jou en je vraag. Ik houd van helderheid en werk oplossingsgericht, met tegelijkertijd warme aandacht voor jou als mens in de volle breedte zoals jij bent.

Integratief mensbeeld

De integratieve coaching die ik bied is op te vatten als ‘psychotherapie light.’ Doe je integratieve psychotherapie dan gaan we nog meer de diepte in, om de problemen waar je tegenaan loopt te transformeren. Dat doen we oplossingsgericht: jouw verleden komt aan de orde, maar altijd met een focus op de toekomst. Dat doe ik met het zicht op alle aspecten van jou: fysiek, gedrag, omgeving, cognitie, emoties en zingeving. We kijken bijvoorbeeld naar jouw emoties, hoe dat voelt in je lijf, hoe zich dit uit in je sociale contacten, welke gedachten je hier bij hebt, welke beelden. Vervolgens kijken we naar de toekomst: hoe wil je het graag? Hoe geef je zin en betekenis aan je leven?

Zelfhelend vermogen aanspreken

Ik ga er van uit dat ieder mens van binnen beschikt over een zelfhelend vermogen. Soms kun je daar niet meer bij, word je intern belemmerd en raak je de grip kwijt op jezelf. Ik help je dat zelfhelend vermogen aan te boren. Op bewust en onbewust niveau, zodat je het tot in de kern aanpakt. Daarmee ervaar je weer grip en vertrouwen, waardoor je kunt groeien en wezenlijk veranderen.

Verschillende technieken

In de therapie en coaching bevraag ik je, spiegel ik je en confronteer je met mildheid. Ik gebruik als het aan de orde is ook technieken als mindfulness, imaginatie, visualisatie, hypnotherapie en EMDR.

Wil je met mij aan de slag? Maak een afspraak of kies eerst voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. Of lees eerst meer over mij.