Werkwijze Rijnmotief

rijnmotief_professionals

Mijn werkwijze kenmerkt zich door de volgende aspecten:


  • Maatwerk, samen bepalen we de route.
  • Integratief mensbeeld: met het zicht op alle aspecten van jou
  • Aanspreken van jouw zelfhelend vermogen.
  • Werken aan het bewuste en onderbewuste en aanpakken van interne belemmeringen.


Daarom ben ik gediplomeerd integratieve coach en counselor; mijn coaching richt zich niet alleen op het aanreiken van handvatten, we kijken naar jouw interne belemmeringen en het bijstellen van overtuigingen. Counseling gaat net een stap dieper dan coaching.

 

Maatwerk

Mijn begeleiding is altijd maatwerk, specifiek voor jou en je vraag. Ik houd van helderheid en werk doel- en oplossingsgericht, met tegelijkertijd warme aandacht voor jou als mens in de volle breedte zoals jij bent.

 

Integratief mensbeeld

Integratieve Counseling is op te vatten als ‘psychotherapie light’. Als counselor kijk ik samen met jou naar diepere oorzaken van de problemen waar jij tegen aan loopt, zodat je deze sneller kunt transformeren. Dat doen we oplossingsgericht: jouw verleden komt aan de orde, maar altijd met een focus op de toekomst. Dat doe ik met het zicht op alle aspecten van jou: fysiek, gedrag, omgeving, cognitie, emoties en zingeving. We kijken bijvoorbeeld naar jouw emoties, hoe dat voelt in je lijf, hoe zich dit uit in je sociale contacten, welke gedachten je hier bij hebt. Vervolgens kijken we naar de toekomst: hoe wil je het graag?

 

Zelfhelend vermogen aanspreken

Ik ga er van uit dat ieder mens van binnen beschikt over een zelfhelend vermogen. Soms kun je daar niet meer bij, word je intern belemmerd en raak je de grip kwijt op jezelf. Ik help je dat zelfhelend vermogen aan te boren. Op bewust en onbewust niveau, zodat je het tot in de kern aanpakt. Daarmee ervaar je weer grip en balans, waardoor je kunt groeien en veranderen.

 

Het bewuste en onderbewuste

In de counseling en coaching bevraag ik je, spiegel ik je en confronteer je met mildheid. Ik gebruik als het aan de orde is ook technieken als mindfulness, actieve imaginatie en geleide visualisatie. Daarmee kun je gedragspatronen doorbreken en sneller tot resultaat komen. De technieken waar ik mee werk zijn wetenschappelijk onderbouwd.
 
Wil je met mij aan de slag? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek. Of lees eerst meer over mij.